Treball de Recerca - Batxillerat

Treball de Recerca - Batxillerat

Acabat l'estiu del 2020, el batxillerat era el següent pas. Evidentment, el canvi de centre educatiu era obligat a causa de la impossibilitat de continuar a les antigues escoles.

L'institut Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès va ser la nostra opció escollida, així com molts altres coneguts. Il·lusió, però alhora nervis i confusió van ser les primeres sensacions a l'hora d'entrar al nostre institut durant els pròxims dos anys.

Un dels aspectes primordials del batxillerat és el desenvolupament d'un Treball de Recerca. Sabent això, abans d'iniciar la nova etapa ja es va comentar la possibilitat de realitzar-lo en parelles, cosa que es va acabar acceptant sense inconvenients.

Inicialment, el tema ideat va ser la investigació de propostes de millora dels horaris de la Festa Major de Vilafranca del Penedès tot fixant-nos en altres festivitats importants del territori català. També es va pensar la possibilitat de visitar diverses poblacions com Sitges, Reus o Tarragona per a exemplificar els seus models festius.

Tot i això, amb el pas del temps es va canviar, en part, el rumb del treball. El dijous 19 de novembre del 2020 comuniquem oficalment a l'institut el nostre interès en la temàtica comentada. A partir d'aleshores, la rutina de treball va anar en línia ascendent.


Arribat el nou any, s'inicia el desenvolupament del Treball de Recerca 120 Hores?, que, finalment, buscava resoldre la hipòtesi de si tradició i renovació eren o no compatibles en la Festa Major de Vilafranca del Penedès.
Resulta gairebé impossible explicar amb poques línies tot el procediment, però el que sí que és segur és el fet que es van dedicar més de 120 hores al projecte amb uns resultats espectaculars i realment satisfactoris.


El treball va culminar amb una cinquantena de propostes i iniciatives que van intentar millorar la celebració en alguns àmbits, com la seguretat, els horaris, la sostenibilitat o la inclusió. La gran majoria d'aquestes van comptar amb l'aprovació de les parts implicades i van estar basades en les 1.300 respostes obtingudes de diversos col·lectius relacionats amb la festa. Aquestes iniciatives, no obstant això, no volien modificar el vessant tradicional i patrimonial de la celebració, la seva identitat ni tampoc menysprear la tasca dels organitzadors de la festa.
La feina feta i tot el treball van tenir el seu instant final el 17 de desembre del 2021, amb la presentació del projecte davant d'un tribunal a l'Institut Milà i Fontanals. 

Després d'aquest esdeveniment, que va buscar la sorpresa d'una manera interessant i curiosa, es van rebre felicitacions de moltes parts i un important reconeixement a la feina feta durant l'any 2022.


Tot el contingut del treball completament digitalitzat es pot trobar aquí.

MARC PAREDES 2023
Tots els drets reservats 
Creado con Webnode Cookies
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar